Oldal kiválasztása

Sokan mondják, hogy az ékszer öltöztet- mindjárt kiderítjük, így van-e a Titanicban is. Egy egyszerű összeállítást dögössé, elegánssá vagy különlegessé tehetünk, attól függően, hogy milyen kiegészítőket, ékszereket választunk hozzá.

Vajon így van-e ez az egészségügyben is? Vajon tényleg öltöztet-e az ékszer, amit hordunk, és kifejezhetjük-e egyéniségünket egy fülbevalóval? Mai bejegyzésemben ezt a témát járom körül.

Egy ruha, négy stílus.

Egy ruha, négy stílus.

Az ékszerek óriási jelentőséggel bírtak már a történelem előtti időkben is. Ma élő, elszigetelt törzsek által bizonyítható, hogy már az ősember is többfajta ékszert viselt, amely státuszát, csoportban elfoglalt helyét jelölte.

A fém, és a nemesfém felfedezése óta az ékszerek a gazdagságot, az előkelőséget fejezik ki. Valódi, pénzbeli értékén túl az ékszer hordoz-e magában egyéb többletet? Erre ad választ a modern kor, a műanyag és a bizsu kora. A nők többségének rengeteg ékszere van, azonban ezek közül csak néhány igazán drága, a többi másban rejti értékét.

Ez az érték pedig nem más, mint a szimbólum, amit hordoz, amit kifejez. Az ékszerek önálló életet élnek, saját piacuk, márkáik vannak. Az emberek személyiségükhöz, státuszukhoz megfelelő ékszereket választanak, ezzel fejezik ki önmagukat és viszonyukat a világhoz.

Elegáns, fiatalos, királynői és ősi.

Elegáns, fiatalos, királynői és ősi.

Térjünk vissza egy lélegzetvételnyi ideig a mai bejegyzés címéhez. Vajon meztelen volt-e Rose a filmben? Természetesen igen, a szó szoros értelmében.

Ám gondoljuk egy kicsit tovább a jelenetet. Egy fiatal lány levetkőzik szerelme előtt, a fiú pedig hosszan, nyugodtan rajzolja. Ez nem egy szexualitással átfűtött jelenet. Ennek okát pedig az ékszer mivoltában kereshetjük.  Az ékszer több szimbólumot is rejt magában. XVI. Lajosé volt, így történelme és előző tulajdonosa HATALOMMAL ruházza fel, míg az a tény, hogy gyémántból készült, ELŐKELŐSÉGET sugároz. Az ékszert viselve Rose nem egy fiatal lány többé, teljesen átlényegül.

Tehát az ékszer szimbólum. Erős és szuggesztív erővel hat a viselőjére, és annak környezetére.

Ékszer és szimbólum.

Ékszer és szimbólum.

Hol máshol lenne egy ékszernek nagyobb jelentősége, mint az egészségügyben. Az orvost erős szimbólumok határozzák meg: a köpeny, az orvosi táska és a fonendoszkóp.

De meghatározza őt a kisugárzása, a kommunikációja és bizony a viselt, vagy nem viselt ékszerei is. Te mit szeretnél kifejezni munkád során? Sőt, mit szeretnél kifejezni a munkádon kívül?

Miként lehetséges megmutatni igazi arcodat egy szimbólumokkal teli szakmában, ahol az emberek a fehér köpenyt látják, és nem Téged? Ennek legegyszerűbb módja az öltözködés. Viselj kifejező ruhákat, kiegészítőket és ékszereket!

Elegáns és profi hatást akarsz kelteni? Hordj pontfülbevalót, fém karórát és diszkrét kitűzőt, amin esetleg orvosi hitvallásod szerepel. Inkább bohókás, életvidám stílusodat hangsúlyoznád? Hidd el, egy mintás felsővel, egy színes nyaklánccal vagy egy vidám belépőkártya tartóval máris feldobhatod a fehér orvosi köpenyt!

Van ebben a témában még egy csavar: ha kifejezed önmagad munkád során, vajon kifejezed-e hivatásodat a magánéletedben? Csak akkor lehetsz teljes ember, ha egyszerre látják benned az orvost és a személyt. Te egyéniség vagy, belőled csak egy van, és ezt meg kell mutatnod mind az utcán, mind a munkahelyeden is!

Tudtad, hogy manapság ez egészen egyszerű? Vegyél, készíts vagy készíttess egyedi, orvos témájú ékszereket, amik megfelelnek stílusodnak, de kifejezik hivatásodat is. Meglátod, elárasztanak majd a dicsérő szavak!

Bohókás, kézműves és egyedi.

Bohókás, kézműves és egyedi.

Orvosi téma a hétköznapokhoz.

Orvosi téma a hétköznapokhoz.

Ülj le egy pillanatra és gondold át, milyen üzenetet közvetítesz magadról most, és mit szeretnél mutatni a jövőben! Utána pedig keresgélésre fel, találd meg azt a fülbevalót, nyakláncot vagy órát, ami leginkább kifejez Téged a munkahelyeden, és hivatásodat a mindennapokban!