Oldal kiválasztása

Az egészségügyben dolgozni sokszor kemény fizikai munka. Lehajolni a beteghez megmérni a vérnyomását, vagy felemelni a beteget a hordágyra. Ez mind a munka része.

Nem számít, milyen feladataid vannak, minden helyzetben fontos a professzionális megjelenés. Nem számít, hol dolgozol, te képviseled a kórházat vagy a rendelőt a betegek előtt. Fontos, hogy hozzáértő, profi dolgozónak tűnj akiben meg lehet bízni.

Összeszedtünk 5 tippet (nagyon nyomatékos képekkel), ami segít elkerülni a leggyakoribb baklövéseket az egészségügyi divat területén.

nurse-cleavage#1 A V-kivágás nem áll jól mindenkinek

A V-kivágás szinte mindenkinek jó, kivéve azoknak, akik nagy mellekkel vannak megáldva. Ha erről van szó, akkor a V-kivágás abba a veszélybe sodor, hogy úgy nézz ki, mint egy ponyvaregény borítóján a főszereplő.

#2 A foltos munkaruha óriási baki

Betegekkel dolgozni egyet jelent a foltok és maszatok megjelenésével a ruhádon. Sok foltot könnyen eltávolíthatsz vízzel, többet egyszerű házi praktikákkal (erről már írtunk egy korábbi bejegyzésben) vagy különleges anyagokkal, de van, ami egyszerűen megmarad.

Szerinted senki sem veszi majd észre azt az apró foltot a nadrágon, vagy azt a kopást a felsőn? Nézd meg jobban! Amikor egy beteg fölé hajolsz, akkor bizony az a folt ordít majd a ruhádról. Ettől a folttól nem csak amatőrnek tűnsz majd, de ápolatlannak is. És ez az a kinézet, amit nem engedhet meg magának egy egészségügyi dolgozó.

#3 A túl szoros sosem mutat jól

Felszedtél néhány kilót az elmúlt hónapokban? Gondolod, hogy az a feszülő munkaruha csak neked tűnik fel? A túl szoros ruha mindenkinek kényelmetlen, főleg ha sokat kell mozognod egész nap a munkád során. too-tight-scrubsSőt, a szűk ruhák nem mutatnak jól, nem keltesz bennük jó benyomást. Senki sem szeretné látni, hogy a nadrágod kettéhasad egy óvatlan, szerencsétlen pillanatban.

Előfordul, hogy kicsit többet is felszedsz mint néhány kiló. Ekkor abba a furcsa, kellemetlen szituációba csöppensz, hogy el kell döntened, a nadrágot a pocakod alatt vagy felett gombold össze. Egyik sem! Vásárolj nagyobb méretet, nézz ki jól és érezd jól magad a bőrödben!

Ezeket a nagyobb méretű ruhákat nevezheted egyszerűen az “ünnepek utáni munkaruhának”.

#4 A kikandikáló bugyi esete

Bizony sokaknál előfordul, hogy a nem megfelelő munkaruha miatt mindenki látja, milyen alsóneműt visel aznap. scrubs-dontPedig senki, ismétlem senki sem szeretné ezt az információt tudni. Még akkor sem, ha egy rózsaszín csipkés darabról van szó.

Ez messze van a profi megjelenéstől, sőt amatőr és közönséges.

A túl alacsonyan hordott nadrágok látványa kiábrándító. Felül kivillan tőle a bugyi, a lelógó lábszár pedig felsöpri a padlót. Viselj inkább megfelelő nadrágot, és nézz ki úgy, mint egy igazi szakmabeli.

#5 A kivillanó zokni látványa

high-water-scrubsA fent említett eset másik véglete, ha a nadrágodat túl magasan hordod. A nadrágszár felcsúszik a bokádig, így kivillantva zoknidat.

A kivillanó zokni nem csinos. Ne akard, hogy a betegeid azt higgyék, a munkaruhádat ajándékba kaptad valakitől, aki nem tudja a méreted.

Ne feledd, az első benyomás nagyon fontos, sokat számít. A betegek találkoznak veled, és egy professzionális megjelenés azonnal megnyugtatja őket, hogy szakértő kezekbe kerültek.

Talán egy kicsit nyers, kicsit túl őszinte volt ez a cikk, de ne feledd, az őszinte kritika a legjobb módja, hogy valaki pozitív irányba változzon. Egyetlen kérdés maradt csupán: hogyan fogod inkognitóban eljuttatni ezt a cikket a rosszul öltözött kollégáidnak.