Oldal kiválasztása

Ezt a bejegyzésünket azért készítettük, mert az ügyfélszolgálatra beérkező hívások és emailek több mint negyede tartalmazta a kérdést: „Mire figyeljek a ruha kiválasztásánál?”

 

Neked sem mindegy, hogy mit viselsz? Szoktál álldogálni a tükör előtt, és azt vizsgálni, vajon a felsőd előnyösen emeli-e ki az alakod? Megnézed, hogy a cipőd passzol-e a táskádhoz? Ha igen, ez a neked való cikk!

Anyagösszetétel – Felejtsd el a 100% pamutot!

Az ideális, korszerű és legjobb választás a kevertszálas pamut. Miért? Íme, egy kis áttekintés:

A pamut a következő tulajdonságokkal rendelkezik: kényelmes, magas a nedvességfelvétele, erős, de nagymértékű a zsugorodása, gyűrődik és gyenge a színtartóssága.

A poliészter kevésbé zsugorodik, és kevésbé gyűrődik. Tapintása nem olyan kellemes, mint a pamuté, és alacsony a nedvességfelvétele.

Hála a laboratóriumoknak és a kutatók áldozatos munkájának, a kevertszálas szövet tartalmazza a két anyag legjobb tulajdonságait.

Mit jelent ez számodra a gyakorlatban? Az ilyen munkaruha rugalmas, követi a tested és mozdulataid vonalát. Mosás után legtöbbször elég kirázni, és eltűnnek a ráncok, gyűrődések. Színét sokáig megtartja, Te pedig frissnek érzed magad benne akár 10 óra munka után is.

Fazon – A bő ruha sosem slankít!

Sokan esnek abba a hibába, hogy gömbölyded idomaikat zsákszerű ruhába rejtik. Nem mi vagyunk az elsők, és nem is az utolsók, akik elmondják, a karcsúsított fazonok minden alakon csodásan mutatnak.

Másik nagy hiba, ha kompromisszumot kötsz! Nem találsz megfelelő fazont a gyenge kínálatban? Akkor rossz helyen jársz! A munkaruha ma már divat, élvezet és önkifejezés, nem pedig póló alakú ágyneműhuzat.

 

nagyon halkan... :)

 

Sikeres nőként biztosan nem veszel fel elszabott, kényelmetlen és rossz minőségű kosztümöt, farmert vagy blúzt. Ne tedd a munkahelyeden sem!

Szín – Neked minden nap ugyanolyan a kedved?

Ha benéznénk a szekrényedbe, csupa egy színű holmit találnánk? Csupa fehér V-kivágású felsőt, térdig érő kék szoknyát és bőszárú zöld nadrágot? Ugye, hogy nem!

 

merj színesbe öltözni!

 

Merj színesen öltözködni hivatásod közben is! Meglátod, kollégáid és betegeid azonnal észreveszik majd a változást, ha az évek fehér összeállítását felváltja a királykék, a tengerészkék, a pink vagy a mintás. Merj változtatni!

Ár – Minden relatív, mindig nézz a számok mögé!

Elcsépeltnek hangzik, de igaz: sohasem az árat, hanem az ár-érték arányt kell nézni. Gondold át, hogy miért vásárolsz munkaruhát, és mennyi időre!

Nekünk van egy tippünk: a munkahelyeden fontos számodra, hogy kényelmesen érezd magad, hogy ne a ruhádra, hanem a betegeidre koncentrálhass. Feltételezzük, hogy nem azért tanultál évekig, hogy utána egy-két éven belül másik hivatás után nézz.

Amennyiben igazunk van, akkor neked is egy jó minőségű, hosszan tartó ruhára van szükséged. Így pedig már nagyon egyszerű a dolgod, íme a képlet:

  • olcsó ruha (pl. 3000 Ft), fél év után újat kell venni = három év alatt 6 db-ra lesz szükséged, azaz összesen 18.000 Ft-ot költesz
  • minőségi ruha (pl. 10.000 Ft), három év után is tartós = három év alatt 1 db-ra lesz szükség, azaz 10.000 Ft-ot költesz
  • túl drága, luxus darab (pl. 30.000 Ft) – itt egyetlen kérdést tegyél fel magadnak: A minőséget, vagy a márkát fizeted meg? Ne érts félre, nem akarunk lebeszélni a drága termékekről, de csak akkor fizesd meg az árát, ha valóban minőségi!

Egyikünk sem matematikus vagy közgazdász, de a minőségi munkaruhák rövid-, és hosszútávon is jó befektetésnek tűnnek.

Reméljük ezek után magabiztosan és tudatosan vágsz neki a következő beszerző körútnak!