Oldal kiválasztása

Fehér nadrág, fehér póló, fehér köpeny. Az egészségügyben dolgozó nők mindennapi viselete.

De ugye te is unod már, hogy nap, mint nap ezt kell viselned? Szerencsére van más választásod! Most adunk pár tippet, hogyan dobhatod fel az egészségügyi egyenruhát, és lehetsz a munkahelyed Coco Chanel-je anélkül, hogy az a kényelem rovására menne!

„Nincs stílustalanabb nő annál, mint aki bizonytalannak érzi magát a ruhájában.”

A fenti idézet a mindig időtlen stílust képviselő divatkirálynőtől, Coco Chaneltől származik, és, csakúgy, mint ruhái, örökérvényű.

Annak érdekében, hogy mindig magabiztos legyél munkahelyi ruhádban, válassz jó minőségű anyagból készült, remekül szabott darabokat. Ha valami nem illik az alakodra, akkor ne is gondolkozzatok rajta, hagyd ott.

 

style_board_1_2

„A világ legszebb színe az, ami jól áll neked.”

Coco Chanel fenti idézete nagyon igaz! Kísérletezz bátran a színekkel, ne ragaszkodj a klasszikus fehérhez, még akkor se, ha úgy érzed, a kórházi környezet ezt diktálja!

Nyugodtan legyél kicsit bátrabb, viselj mintás felsőket, ezeket a betegek is biztosan díjazni fogják! Azért ne vidd túlzásba, a vidámabb felsőket semleges alsórésszel kombináld, hogy a megjelenésed stílusos és elegáns maradjon!

Az orvosi köpeny helyett viselhetsz orvosok számára készült pulóvereket is, ezek remek alternatívák a hidegebb napokra, amikor a köpenyben már fáznál, nem utolsó sorban pedig nagyon csinosak is.

 

„Nem értem, hogy egy nő hogyan hagyhatja el a házat anélkül, hogy egy kicsit rendbe szedné magát.”

Biztos vagyok benne, hogy egy olyan kaotikus munkakörnyezetben, mint az egészségügy, nagy a csábítás, hogy reggel csak magadra kapj egy hagyományos orvosi nadrágot, és már indulj is!

A piacon azonban találsz szoknyát és ruhát is, melyeket kifejezetten az orvoslásban dolgozó nők számára fejlesztettek ki, ügyelve arra, hogy kényelmesek és praktikusak legyenek, mindemellett viszont nőies összhatást is keltsenek.

hot_dazie

 

„Mielőtt kilépsz a házból, nézz a tükörbe és vegyél le egy kiegészítőt.”

Sajnos az orvosnőket általában nem fenyegeti az a veszély, hogy túl sok ékszert viselnének. Általános tévhit azonban, hogy az ékszer és a különböző kiegészítők csak zavarnak a munkában, akadályoznak a gyors mozgásban. Pedig egy jól megválasztott kiegészítő hihetetlenül fel tudja dobni az unalmas hétköznapokat!

Egy egyedi készítésű, szakmához kapcsolódó ékszer például jelölheti elkötelezettséget, mindezt úgy, hogy még csinos is. A piacon már rengeteg egyedi kártyatartó is kapható, vicces idézetekkel, képekkel, amik nemcsak az orvos, de a beteg hangulatát is feldobják.

Ne félj tehát csinosan öltözködni, feszegesd a határokat, kísérletezz, és ne felejtsd el Mademoiselle Chanel szavait: „A divat változik, a stílus örök.”