Oldal kiválasztása

A Te kolléganőid között is van legalább egy, aki minden reggel mosolygósan érkezik, napközben is friss és vidám, és estére sem fárad el? El sem tudod képzelni, miért nem keserű, hogy jegyezheti meg minden beteg nevét, és hogy marad energiája még a portással is váltani két szót? Te gyakran csak túléled, és nem megéled a napot?

Most szeretnék Neked pár tippet adni azzal kapcsolatban, hogyan tarthatod magad szellemileg és fizikailag is frissen, hogyan kerülheted el, hogy teljesen belefásulj a munkádba, és előbb-utóbb kiégj.

A segítő csoport nem szégyen

Biztosan megvisel más emberek nehéz sorsa, szerencsétlensége, halála, melyekkel a munkád során sajnos nap, mint nap találkozol. Egy idő után persze megszokod, szinte immunissá válsz, ez azonban a hangulatodra is rányomja a bélyegét.

Fontos, hogy ezeket az eseményeket kibeszélhesd magadból, hogy az állandó érzelmi stresszt levezethesd. A segítő csoportokban semmi szégyellnivaló nincsen, hallgasd meg, mások hogyan kezelik az érzelmi kihívásokat, és beszéld ki magadból saját élményeidet is. Ilyen például a Bálint Csoport, akikről itt többet is olvashattok. A honlapon azt is megtalálod, hogyan csatlakozhatsz.

group-therapy

Ha nem szeretnél mások előtt, csoportban beszélni a problémáidról, akkor javaslom a lifecoachingot. Az üléseken védett környezetben fedheted fel a problémáidat, és találhatsz utat a megoldások felé. Segít, ha olyan coachot választasz, aki úgy tud támogatni a feldolgozásban és életed tervezésében, hogy már van orvosokkal tapasztalata. Mi, a MedStyle-nál Kertész András coachcsal dolgozunk és ajánljuk Őt ügyfeleinknek. Nézd meg a weboldalát, hátha ő lesz az, aki segíteni tud.

A megszokás halálos betegség

Nem szégyen bevallani, biztosan vannak bejáratott szokásaid. Megszokott útvonal a munkába, kedvenc büfé, jól bejáratott szettek, ruhadarabok.

Ha azonban sosem változtatsz, egy idő után nagyon könnyen fásulttá, morcossá és unottá válhatsz. Menj néha biciklivel a munkába, próbálj ki egy új éttermet ebédszünetben, legyen a változás bármilyen apró, biztosan érezni fogod a hatását.

Ne feledkezz meg a sportolásról sem! Próbálj ki minél többféle, minél izgalmasabb edzéstípust, dobd fel magad egy nehéz nap után!

bikecommuter_magnum

Vidám ruhatár, vidám orvos

Az egészségügyben sokszor szigorúan meghatározzák az egyenruhát, ám még ezt is könnyen feldobhatod. Egy-egy színes felső, esetleg műtős sapka nemcsak a Te közérzeteden javít, de a betegek is jobban érzik magukat tőle. Ez segít abban, hogy jobban kommunikálhass velük, és így a Te érdeklődésed is megmarad, nem fásulsz bele a szürke hétköznapokba.

female-doctor

Hihetetlen, de egy különleges ruhadarab vagy kiegészítő csodákra képes, nem igaz?

Mit tehetsz tehát ha kiegyensúlyozottabb életet szeretnél? Beszélj a problémáidról, sportolj, próbálj ki új dolgokat, és jókedvedet fejezd ki minél többféleképpen, például a ruháiddal!