Oldal kiválasztása

Közeledik egy újabb évnek a vége, közeledik egy újabb karácsony. Ilyenkor egybegyűlnek a családok, hiszen kicsik és nagyok egyaránt alig várják a karácsonyfa díszítést és az ajándékbontást. Éppen ezért igencsak lehangoló, ha az ügyeleti beosztás során rád kerül a sor. Téged is beosztottak a Szentestére? Akkor íme néhány tipp, hogy az idei karácsony varázslatos lehessen – a kórházban is.

#1 Sokszor a karácsonyi hangulat megidézéséhez elég néhány remek, ünnepi sláger. Készíts otthon válogatás cd-t, amelyre természetesen felkerülhetnek a szép és a humoros dalok egyaránt. Ezt vidd magaddal az ügyeletre, hogy minden egyes hangszóróból a legjobb dallamok csendülhessenek fel.

#2 Még nincs karácsonyfa az osztályon? Akkor azonnal csapj le a lehetőségre és szerezz be egy kicsi, de igazán bájos fát. Természetesen nagyon szép lenne, ha az ott dolgozók által készült díszek kerülnének rá, de inkább próbálj ki egy ennél sokkal viccesebb ötletet. Gyűjts össze néhány orvosi kelléket, és azzal díszítsd fel a fácskát. Csak képzeld el, amint egy kollégád megkérdezi: „Nem láttad a sztetoszkópomat?”, és te csupán ennyit válaszolsz: „De, ott van a karácsonyfán”.

c07ffb88aba4863f8deb406e739fe928

#3 Könnyedén megidézheted az ünnepet, ha a napi öltözetedhez apró csengettyűket, vagy esetleg angyalszárnyat választasz kiegészítőként. Így a betegek már messziről meghallhatják a „karácsonyi csoda” közeledtét, és az apró figyelmességgel mesés hangulatot kelthetsz az osztályon.

#4 Használd ki a lehetőséget és készíts egyedi és vicces dekorációt. Ehhez nyugodtan használd fel a szokásos elemeket – mikulássapka, égősor –, de alkalmazz orvosi eszközöket is. Egy világító sztetoszkóp, vagy egy fecskendő-égősor mindenki számára vidám ünnepi hangulatot varázsolhat.

4191864108_d9cb63e372

#5 Érdemes apró praktikákat is bevetni a hangulat fokozásáért. A legegyszerűbb, ha a kollégákkal kihúzzátok egymás neveit, és a nap hátralévő részében apró kedvességekkel, figyelmességekkel ajándékozzátok meg a másikat. Ebbe akár bevonhatjátok a játékos kedvű betegeket is, így az ünnep mindenki számára megannyi meglepetést hozhat.

#6 Rendezzetek karácsonyi játék-partyt! Kérd meg a kollégáidat, hogy hozzák el otthonról a gyerekkori kedvenceket, legyen az kártya, társas vagy éppen kirakó. Ha van egy kis szabadidőtök, akkor élvezzétek a játékos pillanatokat.

medical-christmas-gifts-4

#7 Gyűjtsd egybe a munkatársakat, és meséljétek el egymásnak a legviccesebb karácsonyi történeteiteket. Biztosan mindenkinek van a tarsolyában egy-egy gyerekkori emlék, amely jókedvre derítheti a többieket.

#8 Ha úgy látod, hogy a Szenteste kevésbé lesz dolgos, akkor készíts egy kvízt a többiek számára. Keresd meg a legtipikusabb karácsonyi filmeket és slágereket, majd vágj ki belőlük vicces részleteket. Természetesen a kollégák feladata, hogy felismerjék az adott művet.

#9 A szenteste alkalmából válassz karácsonyi kiegészítőket. Öltsd fel a leghangulatosabb nyakláncodat és fülbevalódat, a fehér köpeny alá pedig ünnepi viseletet válassz.

#10 Ha van rá lehetőségetek, akkor rendezzetek karácsonyi bulit. Ehhez mindenki hozzájárulhat egy kis étellel vagy itallal, a jó hangulat pedig biztosan garantált. Így a szentestét jó hangulatban, a munkahelyi családoddal töltheted.

Ha beosztottak ügyeletesnek Szentestére, akkor ne keseredj el. Inkább tedd különlegessé ezt a napot, hogy varázslatos lehessen a munkaidő.